• Ikut Kami: social media social media social media social media social media Pilihan Warna: yellow blue red default Pilihan Bahasa: bahasa english Lain-lain Saiz Teks:
    A+ A A-

"e-Participation" ditakrifkan oleh United Nations Department of Economic and Social Affairs sebagai proses untuk berhubung dengan orang ramai berkenaan dasar dan untuk membuat keputusan melalui penggunaan teknologi maklumat supaya disertai orang ramai dan lebih inklusif.

Terma dan syarat penyertaan bagi e-Participation adalah seperti berikut :

Sebarang kenyataan yang menyentuhsensitiviti sesama kaum, agamadanpolitikadalah dilarang sama sekali.

Dilarang menjatuhkan maruah, menyerang peribadi & mengeluarkan kenyataanyang boleh menyinggung perasaan peserta yang lain.

Kawal kenyataan anda, elakkan dari mengeluarkan bahasa kesat dan kenegerian.

Tidak digalakkan bersembang atau menghantar ayat yang lari daripada topik utama.

Topik dan link ke laman web lucah adalah dilarang sama sekali.

Pastikan kenyataan/topik anda tidak menyalahi peraturan‘COPYRIGHT LAW’, ‘TRADEMARK’, ‘PATENT’dan lain-lain.

Dilarang menggunakan ruangan e-Penyertaan ini sebagai tempat untuk menjalankan sebarang peraduan, skim piramid, skim cepat kaya, skim duit internet, surat berantai, e-mail sampah (junk e-mail) samada secara komersil atau sebaliknya.

Tidak dibenarkan memuat naik fail-fail yang mengandungivirus-virus komputer seperti virus “Trojan Horses”, “worms”, “time bombs”, “cancel boots”atau apa-apa sahaja perisian atau program-program yang boleh merosakkan operasi sesebuah komputer pengguna yang lain.

Pihak pentadbir ruangan e-Penyertaan di dalam mana-mana keadaantidak mengesahkan, menyokong, mewakili atau menjamin sebarang kebenaran, ketepatan atau kebolehpercayaan mana-mana kenyataan/topik yang di buat di dalam ruangan e-Penyertaan ini. Individu itu sendiri seharusnya faham bahawa sebarang risiko berhubung kebolehpercayaan sesuatu bahan di dalam ruangan ini adalah ditanggung oleh individu itu sendiri.

 

Pihak pentadbir ruangan e-Penyertaan berhak meminda dan memadam mana-mana kenyataan/topik pada bila-bila masa tanpa memaklumkan kepada penulis kenyataan/topik berkenaan.

Pihak pentadbir ruangan e-Penyertaan berhak meminda Polisi dan Garis Panduan e-Penyertaan ini pada bila-bila masa tanpa sebarang pengumuman/notis.

Sebagai peserta atau mengeluarkan kenyataan dalam ruangan e-Penyertaan ini, anda termaktub dengan terma dan syarat Garis Panduan e-Penyertaan.

"Media sosial" merupakan teknologi web atau mobile yang menukar komunikasi kepada dialog interaktif. Ia boleh ditakrifkan aplikasi berasaskan internet yang dibangunkan melalui teknologi web 2.0 yang membenarkan kandungan dicipta dan ditukar oleh pengguna.

 

Pautan ke laman rasmi media sosial Lembaga Kenaf dan Tembakau Malaysia :

Facebook LKTN - https://www.facebook.com/Lembaga-Kenaf-Dan-Tembakau-Negara-LKTN-126915990657957/

Twitter LKTN - https://twitter.com/samlktn

Pengguna juga harus faham dan tahu berkenaan polisi dan peraturan yang dikeluarkan oleh setiap media sosial :

Facebook Privacy Policy

Twitter Privacy Policy

Penafian    Dasar Keselamatan    Dasar Privasi    Bantuan Pengguna    Soalan Lazim    Log Masuk
Hakcipta Terpelihara © 2015 Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara, Kubang Kerian, 16150 Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.
Telefon: +609-766 8000 | Faksimili: +609-766 8071 | Emel: admin[@]lktn.gov.my
Paparan terbaik menggunakan popular pelayar dengan resolusi 1024 x 768 piksel.
Tarikh Kemaskini:
19/02/2019
 
findusnow.com